Badkamer organisatie-ideeën voor de lente

Geef uw badkamer een verfrissende voorjaarsschoonmaak met onze tips

Als een van de drukste en meest gebruikte kamers in je huis is het een must om de badkamer schoon en netjes te houden. Het hebben van de juiste hoeveelheid opbergruimte in de badkamer is hierbij essentieel, net als het op afstand houden van rommel.

Een voorjaarsschoonmaak is een goed moment om je badkamer eens goed onder handen te nemen met een aantal van onze top ideeën voor het inrichten van de badkamer en een goede gelegenheid om rommel weg te gooien.

Het is belangrijk om een plek te vinden waar je toiletspullen, handdoeken en toiletrollen netjes kunt opbergen, anders zien badkamers er al snel rommelig uit. Vooral als je maar een kleine ruimte hebt. Met onze tips en trucs heb je je kamer in een mum van tijd weer in orde.

Je badkamer opruimen

Begin met het opruimen van je badkamer. Het is tijd om meedogenloos te zijn en te beginnen met het weggooien van alle dingen die je niet nodig hebt. Maak stapels van afval, spullen die gerecycled kunnen worden en geef alles wat je cadeau kunt doen aan familie en vrienden.

Gooi rommel weg

Van halflege flessen douchegel tot ongebruikte washandjes en verschillende tubes tandpasta, badkamers zijn een plek waar we snel rommel kunnen laten ophopen. Gooi alles weg wat je niet meer gebruikt of niet meer wilt hebben. Als dit bijvoorbeeld toiletartikelen zijn die niet bij je huid passen of een ongewenst cadeau dat je gekregen hebt, schenk deze dan aan vrienden of familie die ze misschien wel kunnen gebruiken. Recycle alles wat je kunt en combineer alle overgebleven douchegel en badschuim zodat je geen producten verspilt. Wees streng in dit stadium, maak een regel dat als je iets ten minste zes maanden niet hebt gebruikt, het tijd is om het weg te doen.

Handdoeken

Handdoeken kunnen een badkamer snel rommelig maken, dus het is belangrijk dat er voldoende opbergruimte voor is. In een badkamer heeft ieder lid van het gezin een handdoek en een badhanddoek nodig, de extra's kunnen elders worden opgeborgen. Als je weinig ruimte hebt, kun je wat planken ophangen om handdoeken op te leggen of een kleine opbergdoos waarin je ze netjes kunt opvouwen of zelfs oprollen.

Gebruik dingen die je wel wilt hebben

Van bad bruisballen die al tijden aan de kant liggen tot gezichtsmaskers en scrubs. Als er dingen in je badkamer zijn die je hebt bewaard voor een speciale gelegenheid of die je gewoon nog niet hebt gebruikt, dan is dit het moment. Door de ruimte vrij te maken kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten.

Opbergideeën voor de badkamer

Er zijn zoveel manieren om opbergruimte te creëren in een badkamer die zowel functioneel als stijlvol zijn. Als je een vrij kleine ruimte hebt, kunnen planken en ingebouwde kasten heel handig zijn, net als een spiegelend wandkastje waarin je toiletartikelen netjes kunt opbergen.

Opbergmeubels

Planken die je zelf kunt maken zijn een van de makkelijkste manieren om meer opbergruimte te creëren. Met een plank boven de wastafel heb je een plek om dagelijkse benodigdheden zoals tandenborstels, handzeep en gezichtsreiniging op te bergen. Grotere planken aan de muren zijn een goede plaats om manden met schone handdoeken, reserve toiletartikelen en bad speelgoed voor de kinderen in op te bergen.

Ideeën voor het opbergen van make-up in een kleine badkamer

Er zijn tegenwoordig zoveel stijlvolle opberg bakjes voor make-up op de markt, dat het niet nodig is om lipsticks en kwasten op een rand te hebben staan en zo kostbare ruimte in beslag te laten nemen. Als je je make-up graag tentoonstelt, kun je vast een bakje vinden die aan je behoeften voldoet en kun je deze ergens in de badkamer uit het directe zonlicht opbergen. Als je je make-up liever opgeborgen houdt, zoek dan een opvouwbare make-up tas met verschillende vakjes voor verschillende spulletjes.

Toiletpapier opbergen

Toiletrollen zijn onmisbaar in elke badkamer en er zijn zoveel manieren om ze op te bergen. Van een klassieke vrijstaande houder tot creatievere manieren zoals een metalen rek, waar de toiletrollen in passen. Of je nu een leuke ruimte wilt creëren om je rollen op te bergen, zoals op een gebogen plank en vormgegeven als een wolk, of haken aan de muur om een leuk display te creëren, er zijn zoveel manieren waarop je toiletpapier creatief kunt opbergen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt.

Ingebouwde kasten

In kleine badkamers is er vaak weinig ruimte voor al je dagelijkse benodigdheden, waardoor sommige opbergideeën voor de badkamer niet geschikt zijn voor je ruimte. Met ingebouwde wandkasten kun je de ruimte optimaal benutten en heb je eindelijk een handige kast om toiletartikelen in op te bergen. Wanneer je kiest voor een spiegelend wandkastje heb je ook geen extra ruimte nodig voor een spiegel en kun je de alledaagse benodigdheden zoals make-up remover, tandpasta, schoonmaakmiddel, scheergel, scheermesjes en handzeep gemakkelijk opbergen.

Eenvoudige badkamerorganisatie-ideeën

Het is een uitdaging om al je kleine spulletjes in de badkamer netjes te houden. Daarom heb je een paar van deze badkamerorganisatie-ideeën nodig om ervoor te zorgen dat deze kleine dingen ook netjes opgeruimd zijn.

Manden voor toiletrollen

Schattige rieten mandjes zijn ideaal om overtollige toiletrollen in op te bergen en nemen niet te veel plaats in op de vloer. Je kunt deze mandjes ook gebruiken om schone washandjes, wattenschijfjes en tissues in op te bergen.

Tandenborstelhouders

Er zijn allerlei soorten tandenborstelhouders, of je nu wilt investeren in iets chiques of creatief wilt zijn met je favoriete glas of een oude mok. Met een houder voorkom je geknoei van tandpasta op de rand van je wastafel en bewaar je de tandenborstels van het hele gezin op één plek, samen met de tandpasta, als daar ruimte voor is.

Stijlvolle dispensers

Dispensers voor je handzeep, douchegels en badgel zijn geweldige manieren om de badkamer leuker of stijlvoller te maken, afhankelijk van je smaak. Door al je crèmepjes of halflege douchegels in een dispenser met pomp te doen, bespaar je op afval en blijft je badkamer er mooi uitzien.

Badkamer ladders

Badkamerladders worden steeds populairder en zijn een geweldige manier om extra opbergruimte in je huis te creëren zonder ruimte te verspillen. Bewaar kaarsen, decoratieve plantenpotten en dagelijkse toiletartikelen op een stijlvolle ladder. Kies exemplaren met een brede trede onderaan, zodat je ook handdoeken kunt opbergen.

Benut de binnenkant van de kastdeuren optimaal

Als je het geluk hebt een ingebouwde opbergkast te hebben, maak er dan optimaal gebruik van door de ruimte te maximaliseren. Een goed idee is om haken aan de binnenkant van de kastdeuren te bevestigen waar je een haardroger, haarborstels en andere benodigdheden in kunt opbergen. Op die manier hoef je geen plank in de kast in beslag te nemen en heb je toch nog voldoende ruimte.